Duurzaam

Met het uitvoeren van een Power Quality meting wordt gemeten of het door de netbeheerder aangeleverde vermogen optimaal gebruikt wordt. In veel gevallen is er sprake van blindstroom. Dit is vermogen wat wel wordt opgewekt, maar niet wordt gebruikt.

Omdat dit vermogen niet gebruikt wordt, kan door een compenstatie hiervan uw installatie duurzamer worden. Veroudering van kabels en componenten wordt vertraagd, en de kans op storingen neem af.

In sommige gevallen kan uw netbeheerder een boete en extra kosten op de factuur vermelden. Op de factuur staat dan een KvA verbruik vermeld. E-keur kan voor u een meting uitvoeren aan de installatie, en u adviseren over het compenseren van dit verbruik. De investering is bij grote installaties vaak binnen 2 รก 3 jaar terugverdient.

Ook kan door het compenseren van blindstroom meer nuttige energie uit de installatie gehaald worden. Dit kan er voor zorgen dat een verzwaring van de installatie niet nodig is, waardoor er geen extra kosten voor gemaakt hoeven te worden.